Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
M - R Baharatlar
#1

M
~~~~~~


Maydanoz : Her türlü salata ve yemekte kullanılır. Kök maydanozda
ıtırlı bir yağ bulunduğundan bazı soslarda ve yemek sularında bu
köklerden yararlanılmaktadır.

Melisotu : Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Mercanköşk : Kekiğe çok yakın bir ottur. Salatalardan başka et
yemeklerinde, sebzelerle de kullanılır. Genellikle yemeğe pişmesine
yakın konur. Sindirimi kolaylaştırıcı bir etkisi olduğundan, av etleri gibi
sindirimi zor yemeklerde mutlaka kullanılır.

Miskotu : Kaz, ördek, yılanbalığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde
kullanılır. Vermut tipi bazı şarapların yapımında vazgeçilmez bir ottur.

Muskat : (küçük hindistan cevizi) Kullanılan kısmı tohumudur. Itırlı bir
tada ve kokuya sahip olan muskat çok sert olduğundan rendelenmiş
olarak da satılır. Antiseptik, iştah açıcı, mide ve kalbi kuvvetlendirici
ve safra taşlarının erimesine yardımcı özellikleri vardır.

*****************************************

N
~~~~~~


Nane : Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır.
Etlerden koyun ve kuzuya konulur.Ayrıca genellikle salatalarda da
kullanılır.

*****************************************


P
~~~~~~


Pembebiber : Özellikle soslarda, et ve balık yemeklerinde kullanılır.

Pimpinel : Bir anason türüdür. Genellikle çorba, sebze ve balık
yemeklerinde kullanılır.

Pul Kırmızı Biber : Acı taze biberlerin kurutulup pul haline getirilmesi
ile yapılır.

*****************************************


R
~~~~~~


Rezene : Anason kokulu bir ot.
Yaprakları dereotuna benzeyen, kökü de sümbül soğanını andıran
bu bitkinin yemeği ve salatası yapılır.

Roka : Yaprakları turp yaprağına benzeyen bir bitkidir. Salata
olarak veya tava ve ızgarada pişirilmiş balık yemekleriyle birlikte
yenir. Ayrıca, servis tabaklarının
süslemesinde de kullanılır.

:23:





Signing of RasitTunca Original
By Kar©glan

Başağaçlı Raşit Tunca
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi